banerkzbig

Ауырып ем іздегенше, ауырмайтын жол ізде

(0 Votes)

40% натрий және 60% хлордан тұратын ас тұзы ретінде белгілі натрий хлориді, ежелден тамақта шіріткіш бактериялардың өмір сүруіне қолайлы жағдайлар туындырмауда және оның дәмін келтіруде пайдаланылады.

Сонымен қатар, оның негізгі құраушысы – натрий ағзада суды ұстап, ішкі және жасушааралық сұйықтықтар арасындағы дұрыс тепе – теңдігін сақтайды. Алайда, қан ағымында оның мөлшерінің жоғары болуы қан қысымының артуына алып келеді және де ескере кететін жағдай, тұз кез – келген тамақ құрамында болады.

Алайда, өндірушілер көп жағдайда қолданылған тұз мөлшерін көрсетпейді. Сондықтан күніне қанша көлемде тұз қолданатынымыз белгісіз. Соған орай, күнделікті тұрмыста пайдаланылатын май құрамындағы натрий хлориді мөлшері(https://www.kaznu.kz) зерттелді.

Жүргізілген титрлеу жұмыстары нәтижесінде натрий хлориді май құрамында мемлекеттік стандартта (1,5 % төмен болуы шарт) көрсетілген мөлшерде екендігі анықталды.

«Ауырып ем іздегенше, ауырмайтын жол ізде» демекші, ішетін асыңыздың құрамын қадағалауды да ұмытпаңыз!!!

Б.С.Бәкірова,

физикалық химия, катализ және мұнайхимия кафедрасының аға оқытушысы

Соңғы жаңалықтар

Жарнама

strakhovaniya

Фотогалерея

Бейнебаян жаңалығы

Сауалнама

Жаңа дизайн ұнадыма?

Күнтізбе

Редакция

 
Айнагүл Шакупова

Шакупова Айнагүл
- "Серпер" газетінің бас редакторы

kisimovaaru

Қанат Ғұмаров - бас редактордың орынбасары - жауапты хатшы


sharapidenovabilmazhan

Айбек Нәжімов
- 1-ші дәрежелі тілші


zairov

Зайров Қуаныш Ахылбайұлы
- Бет құрушы


dauletiarzholaman

Иманкулова Айдана Қажымұханқызы
- сайтқа жауапты редактор

Aqprint

Байланыс номерi :     +7 701 666 27 49     +7(7122) 45-85-21

banerkzbig